Treska na olivách s pečenými brambory

Suroviny

filet z tresky
2 ks
zelené olivy
čedar
2 plátky
bílé víno
1 dcl
bazalka
pepř
olivový olej
nové brambory
mořská sůl

Postup přípravy:

1. Brambory omyjeme a osušíme utěrkou, neloupané nakrájíme na plátky, naskládáme na plech a pečeme asi hodinu v troubě. Podle chuti osolíme.

2. Tresku opepříme a ochutíme bazalkou. Osmahneme z obou stran na rozehřátém olivovém oleji a posypeme olivami nakrájenými na kroužky.

3. Podlijeme vínem a asi 10 minut dusíme na mírném ohni pod pokličkou.

4. Nakonec filety překryjeme plátky čedaru a znovu přiklopíme poklicí. Během minuty je sýr rozpuštěný a můžeme jíst.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.11.2010 1:43| autor: Wanda

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist