Tradiční škubánky s mákem

Suroviny

uvařené brambory
350 g
hladká mouka
150 g
moučkový cukr
100 g
máslo
100 g
mletý mák
80 g
vejce
1 ks
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Ve slupce uvařené a očištěné brambory protlačíme, přidáme vejce, sůl a mouku, smícháme a vypracujeme hladké těsto. Z těsta tvarujeme tenké válečky, z kterých pak krájíme cca 3-4 cm dlouhé škubánky. Škubánky uvaříme ve vroucí slané vodě, když vyplavou, jsou hotové. Po uvaření necháme okapat, škubánky promícháme se směsí mletého máku s cukrem, mastíme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.10.2015 9:13| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist