Tradiční škubánky s mákem

Suroviny

uvařené brambory
350 g
hladká mouka
150 g
moučkový cukr
100 g
máslo
100 g
mletý mák
80 g
vejce
1 ks
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Ve slupce uvařené a očištěné brambory protlačíme, přidáme vejce, sůl a mouku, smícháme a vypracujeme hladké těsto. Z těsta tvarujeme tenké válečky, z kterých pak krájíme cca 3-4 cm dlouhé škubánky. Škubánky uvaříme ve vroucí slané vodě, když vyplavou, jsou hotové. Po uvaření necháme okapat, škubánky promícháme se směsí mletého máku s cukrem, mastíme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.10.2015 9:13| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist