Tradiční džem z meruněk

Suroviny

meruňky
1 kg
cukr krystal
300 g
želírovací přípravek
1 balíček

Postup přípravy:

 

Přebrané a omyté meruňky zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut. Dle návodu na obalu přidáme želírovací prostředek, zamícháme ho do džemu. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.6.2015 9:28| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist