Thajská polévka s dýní a chilli

Suroviny

dýně
350 g
malé chilli papričky
2 ks
cibule
1 ks
sušených garnátů (shirimps)
1 PL
limetka
1 ks
rybí omáčky
2 PL
kokosového mléka
0,8 l
bazalky
1 svazek

Postup přípravy:

Dýni oloupeme a zbavíme semen, dužinu pak nakrájíme na malé kostky. Chilli papričky nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme najemno. Cibuli, chilli papričky a sušené garnáty rozetřeme v hmoždíři, limetku umyjeme, osušíme a kůru nastrouháme.

Kůru smícháme se směsí z hmoždíře a rybí omáčkou. Kokosové mléko přivedeme k varu, přidáme garnátovou pastu z hmoždíře a kostky dýně a vše pod pokličkou dusíme 10 minut. Bazalku obereme, lístky natrháme, najemno nasekáme a použijeme jako ozdobu.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2011 4:27| autor: Junea

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist