Kachní prsa s ananasem a cibulkou

kachni-prsa-s-ananasem-a-cibulkou-1100x618.jpg

Suroviny

kachní prsa

600 g

sečuánský pepř

1 PL

sůl

dle chuti

olej

dle potřeby

ananas

1 ks

máslo

30 g

naťová cibulka

4 ks

med

2 PL

citrónová šťáva

2 PL

sušená harisa nebo chilli

1 špetka

voda

200 ml

škrobová moučka

1 ČL

Postup přípravy:

Omyjte a osušte 600 g kachních prsou. Posypte je lžící podrceného sečuánského pepře, solí a nechte je 10 minut rozležet. Na pánvi potřené olejem opečte kachní prsa nejdříve kůží nahoru, pak je otočte a opečte i kůži dozlatova. Přendejte je do pekáčku, podlijte malinko ananasovou šťávou nebo vodou a zvolna je pečte cca 30 minut. Oloupejte celý ananas, nakrájejte ho na čtvrtky, vykrojte tuhý střed a nakrájejte dužinu na kousky. V kastrolu rozehřejte 30 g másla, přidejte ananas, 4 nakrájené naťové cibulky, lehce opečte, polijte 2 lžícemi medu, 2 lžícemi citrónové šťávy, osolte, opepřete, podle chuti přidejte špetku sušené harisy nebo chilli. Rozmíchejte 200 ml vody se lžičkou škrobové moučky, nalijte ji na ananas a povařte do zhoustnutí. Na talíře rozdělte ananas, přidejte na plátky nakrájená kachní prsíčka a přelijte je vypečenou šťávou.

Tip: vhodnou přílohou je rýže.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

1.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.7.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist