Telecí medailonky s chlebem

Suroviny

telecí maso
140 g
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
mouka
10 g
víno na marinování
10 ml
víno na omáčku
10 ml
olej
20 ml
máslo
10 g
chléb
50 g
vejce
1/3 ks

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na dva kousky po délce vlákna o šířce 2 až 3 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, lehce pokapeme vínem a necháme uležet 2-3 hodiny v chladničce. Pak obalíme v mouce a smažíme v malém množství horkého tuku na středním ohni a neustále obracíme, až bude maso osmažené do červena. Z chleba ukrojíme dva plátky o tloušťce 5 mm a šířce 4 cm, obalíme ve vejci a osmažíme v horkém tuku. Položíme na teplý talíř a na chléb položíme medailónek, zalijeme horkou omáčkou z pečeného masa dochucenou vínem a mletým pepřem. Na medailónky položíme kousky másla a podáváme s brambory, dušenými zelenými fazolkami a mrkví.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.11.2013 3:04| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist