Telecí guláš na víně

teleci-gulas-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

telecí plec
800 g
cibule
1 ks
olivový olej
1 PL
rajský protlak
1 PL
červené víno
200 ml
vývar
500 ml
škrobová moučka
2 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti
mletá sladká paprika
dle chuti
tymián, kmín
dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjeme, osušíme, zbavíme tuku a šlach a nakrájíme na větší kostky o velikosti asi 50 g. Cibuli oloupanou a nasekanou na kostičky osmahneme na rozpáleném oleji. Posypeme ji paprikou a vmícháme rajský protlak. Zalijeme červeným vínem a chvíli povaříme, až se tekutina odpaří. Poté přidáme tymián a kmín, osolíme a opepříme. Vložíme maso, krátce osmahneme, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Poté ho vyjmeme, omáčku rozmixujeme a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody. Maso vložíme zpět do omáčky a případně dochutíme.

Tip: podáváme s knedlíkem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist