Šumavská kapsa s náplní

sumavska-kapsa-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřová kotleta
600-700 g
sůl, mletý pepř
dle chuti
olej nebo sádlo
50 g
hladká mouka
dle potřeby
slanina
70 g
vepřová játra
100 g
větší cibule
1 ks
sušené houby
15 g

Postup přípravy:

Náplň: asi 70 g slaniny, 100 g vepřových jater, 1 větší cibule, 15 g sušených hub, mletý pepř

Do silnějších nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, opepříme je a osolíme. Na plátek slaniny položíme tenký plátek jater, plátek cibule a trochu předem namočených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Na tuku zpěníme zbylou nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kotlety, opečeme, podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu procedíme na kotlety a podáváme s vařenou rýží, brambory či bramborovými knedlíky.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist