Středozemní kuře s jogurtem a bazalkou

Suroviny

olivový olej
1 PL
nízkotučný jogurt
4 PL
bazalka
15 g
kuře
1 ks
rajský protlak
3 PL
česnek
3 stroužky
salát

Postup přípravy:

1. Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny 4 čtvrtky kuřete v jediné vrstvě.

2. Ujistěte se, že všechny porce jsou marinádou pokryty. Nechte 2 hodiny marinovat v ledničce. Pak maso z ledničky vyndejte a nechte je 30 minut v pokojové teplotě. Na středně rozžhaveném dřevěném uhlí grilujte maso 30-40 minut a často je otáčejte.

3. Grilovací jehlou vyzkoušejte, zda je propečené. Když po vpichu do stehna vytéká bezbarvá šťáva, je kuře už dobře propečené.

4. Podávejte horké s listy salátu. Maso je výtečné i studené. Maso můžete upravovat i v troubě!!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.12.2010 11:02| autor: Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist