Smetanová omáčka k těstovinám

Suroviny

smetana
200 ml
mléko
500 ml
máslo
150 g
hladká mouka
2-3 PL
mletý bílý pepř
1 špetka
sůl
1 špetka
muškátový oříšek
1 špetka

Postup přípravy:

V hrnci si rozpustíme máslo, do kterého přisypeme hladkou mouku a orestujeme. Vzniklou jíšku rozmícháváme se studeným mlékem. Necháme provařit cca 15 minut. Odstavíme z plotny a vlijeme smetanu. Pokud máte pocit, že je potřeba objem ještě zredukovat, není problém omáčku přivést ještě k varu, event. přidat lžíci mouky. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Omáčka je hotová a servírujeme jí na těstoviny, maso, ale i zeleninu.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 24x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist