Smaženky z jablek, piva a rumu

Suroviny

velká jablka
8 ks
polohrubá mouka
300 g
světlé pivo
200 ml
vejce
3 ks
solamyl
rum
cukr moučka
citrónová šťáva
sůl
tuk

Postup přípravy:

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na plátky silné 8 mm a pokapeme citrónovou šťávou. Do mouky promíchané se lžící škrobové moučky přidáme žloutky, světlé pivo nebo vodu, 2 lžíce rumu a špetku soli. 

Vymícháme polotekuté těstíčko, které vylehčíme sněhem z bílků. Jablečné plátky namáčíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku. Ještě vlažné smaženky obalujeme v moučkovém nebo vanilkovém cukru.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.8.2011 9:53| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist