Slaninové brambory se smetanou

Suroviny

brambor

1 kg

cibule

1 ks

slaniny

150 g

smetany

300 ml

parmazánu

80 g

vejce

1 ks

sůl

dle chuti

pepř

dle chuti

petrželka

dle chuti

máslo

dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory si umyjeme a dáme je vařit do poloměkka. Uvařené oloupeme a pokrájíme na plátky. Smetanu si smícháme s vajíčkem, sýrem. Dochutíme solí a pepřem. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a cibuli také. Asi 2 lžíce slaniny si odložíme bokem, abychom mohli posypat brambory před koncem. Na pánvi si zpěníme máslo, přidáme cibuli a slaninu a osmahneme. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si zapékací mísu, kterou si vymažeme máslem a ukládáme brambory. Brambory zalijeme připravenou smetanovou zálivkou, přidáme opraženou slaninu s cibulí a dáme zapéct na 200 stupňů prvních 15 minut. Potom teplotu snížíme a pečeme, dokud nejsou brambory upečené. Před koncem posypeme vrch odloženou slaninou a trochou sýra a petrželkou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.4.2016 10:33

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist