Sladké rýžové placičky

Suroviny

rýže
250 g
mléko
1 l
cukr
100 g
vejce
1 ks
tuk na smažení
hladká mouka
strouhanka na obalení
vanilkový či skořicový cukr
1 balení

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

1.Propláchnutou rýži nasypeme do vařícího mléka, nádobu postavíme do vodní lázně a rýži necháme vařit asi 35 minut.

2.Vmícháme cukr a kaši necháme vychladnout.

3.Potom z hmoty vytvarujeme placičky, obalujeme je v mouce, vejci
a strouhance.

4.Smažíme dozlatova.

5.Před podáváním posypeme vanilkovým nebo skořicovým cukrem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.8.2011 8:59| autor: Karunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist