Rýže s chřestem v citrónové zálivce

Suroviny

zelený chřest
6 ks
uvařená rýže
1 balíček
šťáva z jednoho citrónu
bílé víno
1 dcl
celer
100 g
máslo
1 PL
čerstvá máta
1 svazek
strouhaný sýr
sůl, pepř

Postup přípravy:

1. Výhonky chřestu očistíme a nakrájíme na špalíčky.

2. Máslo rozpustíme v hrnci na mírném ohni a přidáme chřest a na kostičky nakrájený celer.

3. Ochutíme pepřem a solí  a zalijeme citrónovou šťávou a vínem. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.

4. Nakonec smícháme s uvařenou rýží a nasekanou mátou a ještě chvíli necháme probublat. Podáváme se strouhaným parmazánem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.11.2010 10:55| autor: Wanda

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist