Rýže s chřestem v citrónové zálivce

Suroviny

zelený chřest
6 ks
uvařená rýže
1 balíček
šťáva z jednoho citrónu
bílé víno
1 dcl
celer
100 g
máslo
1 PL
čerstvá máta
1 svazek
strouhaný sýr
sůl, pepř

Postup přípravy:

1. Výhonky chřestu očistíme a nakrájíme na špalíčky.

2. Máslo rozpustíme v hrnci na mírném ohni a přidáme chřest a na kostičky nakrájený celer.

3. Ochutíme pepřem a solí  a zalijeme citrónovou šťávou a vínem. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.

4. Nakonec smícháme s uvařenou rýží a nasekanou mátou a ještě chvíli necháme probublat. Podáváme se strouhaným parmazánem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.11.2010 10:55| autor: Wanda

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist