Rychlá rajská omáčka

Suroviny

slunečnicový olej
1 PL
hladká mouka
1 PL
černý pepř
5 ks
nové koření
3 ks
bobkový list
2 ks
rajský protlak
1 ks
zeleninový bujón
1 ks
cukr
3 PL
ovesné vločky
1 hrst
vejce
1 ks
sůl

Postup přípravy:

Z oleje a mouky uděláme tmavší jíšku, do které vhodíme nové koření, pepř a bobkový list. Jíšku zalijeme studenou vodou a mícháme, aby se neudělaly hrudky. Vlijeme rajský protlak, dáme bujón, cukr a vločky.

Než začne polévka vřít, uděláme si z vejce, soli a hladké mouky hladkou zavářku, kterou při varu polévku pomalu „vkapáváme“ do polévky – nejlépe přes haluškové síto. Necháme polévku ještě asi 2 minuty vařit.

Přeji dobrou chuť.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.3.2011 12:50| autor: kacpor22

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist