Rychlá rajská omáčka

Suroviny

slunečnicový olej
1 PL
hladká mouka
1 PL
černý pepř
5 ks
nové koření
3 ks
bobkový list
2 ks
rajský protlak
1 ks
zeleninový bujón
1 ks
cukr
3 PL
ovesné vločky
1 hrst
vejce
1 ks
sůl

Postup přípravy:

Z oleje a mouky uděláme tmavší jíšku, do které vhodíme nové koření, pepř a bobkový list. Jíšku zalijeme studenou vodou a mícháme, aby se neudělaly hrudky. Vlijeme rajský protlak, dáme bujón, cukr a vločky.

Než začne polévka vřít, uděláme si z vejce, soli a hladké mouky hladkou zavářku, kterou při varu polévku pomalu „vkapáváme“ do polévky – nejlépe přes haluškové síto. Necháme polévku ještě asi 2 minuty vařit.

Přeji dobrou chuť.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.3.2011 12:50| autor: kacpor22

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist