Ryba s bílými hrozny a špenátem

ryba-s-bilymi-hrozny-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

list čerstvého špenátu
200 g
platýz
4 plátky
sůl, pepř
dle chuti
tymián
dle chuti
bílý vinný ocet
dle chuti
máslo
50 g
olej
1-2 PL
cibulka
1 svazek
zeleninový vývar
dle potřeby
bílé hroznové víno bez peciček
400 g
hladká mouka
2 ČL
citrónová šťáva
dle chuti

Postup přípravy:

Spařte vroucí vodou 200 g listů čerstvého špenátu a nechte ho dobře odkapat. Dejte do skleněné nádoby 4 plátky platýze, posypte je, osolte, okořeňte tymiánem, zalijte bílým vinným octem, zakryjte je a v chladu nechte 10 minut rozležet. Pak ryby vyndejte a osušte. Ve větší pánvi rozehřejte 30 g másla a 1 – 2 lžíci oleje, vložte ryby, z obou stran je lehce opečte, přidejte svazek nakrájených mladých cibulek, ještě krátce je opékejte, podlijte trochou zeleninového vývaru a poduste velmi zvolna 10 minut. Přidejte špenát, 400 g bílého hroznového vína bez peciček (víno, které má pecičky, překrájejte a pecičky vyndejte. Přidejte máslovou kuličku udělanou ze 2 lžiček hladké mouky a 20 g másla. Osolte, opepřete, okyselte citrónovou šťávou, lehce promíchejte a poduste zvolna ještě 3 minuty.

Tip: podávejte s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist