Ryba pečená s celerem a křenem

ryba-pecena-s-celerem-a-krenem-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

rybí filé
750 g
máslo
120 g
hladká mouka
40 g
bílé víno
125 ml
nastrouhaný křen
50 g
nastrouhaný celer
30 g
vejce uvařené na tvrdo
2 ks
zelená nať na ozdobu (petrželka, pažitka, celer)
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Filé naporcujte (mražené nechte rozmrznout, vyždímejte ho a osušte) a každý kousek obalte v mouce. Na rozehřátém másle opečte porce z obou stran a opatrně je přendejte i s máslem do pekáčku. Maso podlijte vínem a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 10 minut, posypte křenem a celerem a ještě 5 minut zapečte. Rybu se směsí rozdělte na porce a přelijte vypečenou šťávou. Přizdobte osminkami vajec a natí a podávejte s vařenými nebo opečenými bramborami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.9.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist