Ryba pečená s celerem a křenem

ryba-pecena-s-celerem-a-krenem-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

rybí filé
750 g
máslo
120 g
hladká mouka
40 g
bílé víno
125 ml
nastrouhaný křen
50 g
nastrouhaný celer
30 g
vejce uvařené na tvrdo
2 ks
zelená nať na ozdobu (petrželka, pažitka, celer)
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Filé naporcujte (mražené nechte rozmrznout, vyždímejte ho a osušte) a každý kousek obalte v mouce. Na rozehřátém másle opečte porce z obou stran a opatrně je přendejte i s máslem do pekáčku. Maso podlijte vínem a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 10 minut, posypte křenem a celerem a ještě 5 minut zapečte. Rybu se směsí rozdělte na porce a přelijte vypečenou šťávou. Přizdobte osminkami vajec a natí a podávejte s vařenými nebo opečenými bramborami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.8.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist