Rostbíf s ořechy a pikantním sosem

Suroviny

roštěnec
800 g
hořčice
1 PL
pepř
1/2 ČL
cibule
1 ks
masový vývar
1/4 l
sůl
1/2 ČL
kysaná smetana
4 PL
škrob
1 PL
vlašské ořechy
50 g
vodka
2 PL

Postup přípravy:

Tučný okraj masa nařízněte. Maso potřete hořčicí. Maso položte na rošt, podložte plechem na tuk s táckem z alu-fólie. Na tácek dejte na čtvrtky rozkrojenou cibuli a 4 lžíce vody. Vložte do předehřáté trouby. Během pečení často podlévejte horkým masovým vývarem. Nakonec osolte a pečení nechte před nakrájením 10 minut odpočinout. Výpek nalijte do kastrolku. Kyselou smetanu smíchejte se škrobem, přidejte k výpeku, nechte přejít varem. Vmíchejte drobně posekané vlašské ořechy a vodku a dochuťte.

Překvapte něčím mimořádným: oloupejte bobulky hroznového vína, krátce je na máslo poduste a horké podávejte jako zeleninu. Krokety nebo bramborová kaše se smetanou a muškátem nebo sekanou petrželkou.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist