Řízky úplně jinak

Suroviny

vepřové řízky
strouhanka
vejce dle počtu řízků
sůl
dle chuti
pepř
dle chuti
bujón
1 ks
voda
1/2 l
olej
máslo
1/4

Postup přípravy:

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich „vbouchali“ co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).
 
Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme ho v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.
 
Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.
 
 
Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli!
 

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist