Řízky po myslivecku

Suroviny

řízky z kýty nebo kotlety
4 ks
žampiónů
1/4 kg
cibule
1 ks
hořčice
1 PL
zakysané smetany
4 PL
vývaru
1/4 l
sůl, pepř, olej

Postup přípravy:

Žampiony očistíme a nožem stáhneme z kloboučků slupku. Poté je pokrájíme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony a osmažíme. Maso naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku a navrch rozložíme houby. Zakysanou smetanu smícháme s vývarem a trochou hořčice, osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme řízky a dáme do trouby na 200°C zapéct (asi na 20 minut). Místo žampionů se dají použít i hřiby nebo jiné houby.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.7.2013 7:38| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist