Rebarborový koláč s karamelem

Suroviny

hladká mouka
210 g
cukr moučka
70 g
tuk
140 g
rebarbora
300 g
cukr písek
240 g
rum
1 dcl
smetana
1 dcl
polohrubá mouka
80 dkg
máslo
40 dkg

Postup přípravy:

Těsto: 210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 140 g tuku  

Náplň: 300 g rebarbory, 100 g cukru

Drobenka: 40 g másla, 40 g cukru písek, 80 g polohrubé mouky

Rumový karamel: 100 g cukru písek, 1 dl rumu, 1 dl smetany

Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech proícháme vidličkou.

Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem a dáme na těsto. Posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C.

Mezitím na pánvi na mírném ohni rozpustíme cukr, zalijeme rumem a zjemníme smetanou. Necháme přejít varem.

Upečený koláč lžící poléváme rumovým karamelem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist