Rebarborový koláč s karamelem

Suroviny

hladká mouka
210 g
cukr moučka
70 g
tuk
140 g
rebarbora
300 g
cukr písek
240 g
rum
1 dcl
smetana
1 dcl
polohrubá mouka
80 dkg
máslo
40 dkg

Postup přípravy:

Těsto: 210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 140 g tuku  

Náplň: 300 g rebarbory, 100 g cukru

Drobenka: 40 g másla, 40 g cukru písek, 80 g polohrubé mouky

Rumový karamel: 100 g cukru písek, 1 dl rumu, 1 dl smetany

Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech proícháme vidličkou.

Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem a dáme na těsto. Posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C.

Mezitím na pánvi na mírném ohni rozpustíme cukr, zalijeme rumem a zjemníme smetanou. Necháme přejít varem.

Upečený koláč lžící poléváme rumovým karamelem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist