Provensálské brambory s rajčaty a smetanou

Suroviny

brambor

750 g

cibule

1 ks

provensálského koření

1 ČL

oleje

2 PL

rajčat

4 ks

12% smetany

100 ml

sůl, pepř

dle chuti

hlávkový salát

dle libosti

Postup přípravy:

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V míse je smíchejte s jemně nakrájenou cibulí a provensálským kořením. V hlubší pánvi zahřejte olej a směs na něm osmahněte. Když jsou brambory osmažené, zalijte je malým šálkem vody a zvolna duste cca 10 minut, dokud nejsou skoro měkké. Spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky rajčata, nasypte je k bramborám, zalijte smetanou, osolte, opepřete, promíchejte a 2-3 minuty povařte. Rozdělte na talíře a obložte listy hlávkového salátu. Podávejte samotné nebo jako přílohu k různě upravenému masu či uzenině.

Hodnocení

5  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.2.2017 9:43| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist