Provensálské brambory s rajčaty a smetanou

Suroviny

brambor
750 g
cibule
1 ks
provensálského koření
1 ČL
oleje
2 PL
rajčat
4 ks
12% smetany
100 ml
sůl, pepř
dle chuti
hlávkový salát
dle libosti

Postup přípravy:

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V míse je smíchejte s jemně nakrájenou cibulí a provensálským kořením. V hlubší pánvi zahřejte olej a směs na něm osmahněte. Když jsou brambory osmažené, zalijte je malým šálkem vody a zvolna duste cca 10 minut, dokud nejsou skoro měkké. Spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky rajčata, nasypte je k bramborám, zalijte smetanou, osolte, opepřete, promíchejte a 2-3 minuty povařte. Rozdělte na talíře a obložte listy hlávkového salátu. Podávejte samotné nebo jako přílohu k různě upravenému masu či uzenině.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.2.2017 9:43| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist