Pravé slovenské bramborové lokše

Suroviny

brambory
750 g
máslo
polohrubá mouka
300 g
sůl
vejce
1 ks

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme na kaši a necháme vychadnout.

Poté přidáme mouku a vejce a dobře promícháme. Měkké těsto položíme na posypaný vál a vyválíme velký bochník.

Za stálého podsypávání moukou odkrajujeme malá kolečka a válíme je na co nejtenčí placky. Pečeme je na rozpálené pánvi na sucho z obou stran.

Po každém lokši je třeba pánev utřít, protože se tam připaluje mouka. Upečené potřeme máslem a osolíme.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 19x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.1.2012 7:04| autor: frantiska

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist