Pravé slovenské bramborové lokše
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme na kaši a necháme vychadnout. Poté přidáme mouku a vejce a dobře promícháme. Měkké těsto položíme na posypaný vál a vyválíme velký bochník. Za stálého podsypávání moukou odkrajujeme malá kolečka a válíme...
Na pravé slovenské lokše se VEJCE NEDÁVAJÍ.Když ten recept neznáte,tak ho nepište!!!!!!!!!!
Přesně tak. A strouhají se uvařené na struhadlo.
Pravé slovenské bramborové lokše som ešte doma nerobila.
Mám je ráda, někdy určitě vyzkouším.
Pravé slovenské bramborové lokše -tohle jsem ještě nikdy nejedla !
My ich namiesto mačkania na kašu strúhame na struháku a pečieme priamo na plotni. Treba dávať pozor aj na druh zemiakov, myslím, že z nových zemiakov sa lokše robiť nedajú. Po upečení všetkých lokšov natierame bravčovou alebo kačacou rozpustenou masťou. Soľ sa zapracováva priamo do cesta. Z hotových lokšov robíme aj tzv. „trhance“. Lokše sa nakrájajú alebo natrhajú na drobné kúsky a na troche masti alebo oleji opražia do chrumkava.
ještě jsem neochutnala ani jsem sama nedělala, ale vyzkouším
Ještě jsem neměla tu možnost toto slovenské jídlo uchutnat, ale už teď se těším, až se tak jednou stane, protože na tento recept slýchám jen samou chválu 🙂
bramborové lokše – moc neví co si pod tím představit – škoda že není fotka
Opravdu výborný a moc moc chutný receptík, mňam.
Dělám často a peču nasucho přímo na plotýnce, baštíme buď na sladko s mákem a cukrem, nebo s kyselým zelím a pokaždé jich dělám móóc.
Bramborové placky dělávala moje babička a pořád jich bylo málo.
Tak to je dobrý nápad, to skúsim, lebo mi došla inšpirácia na obedy….. možno už dnes budem piect.
o tomhle jídlo jsem už hodně slyšela , ale ještě nejedla