Polévka z oranžové dýně se šlehačkou

Suroviny

velká dýně
1 ks
cibule
1 ks
smetana
2 PL
muškátový oříšek
sezamová semínka nebo piniové oříšky
osmažená houska
strouhaný sýr
sůl

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Dýni oloupejte a zbavte ji vláken a jader. Cibuli nakrájejte (nemusí být nadrobno) a dejte ji spolu s dýní vařit asi do 1,5 l osolené vody. Až bude dýně měkká, vše rovnou v hrnci ponorným mixerem rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu (může být i zakysaná), strouhněte muškátový oříšek.

Na pánvi opečte na sucho housku nakrájenou na kostičky (také lze nakrájet z rohlíků kolečka a ta dát pod gril). Opražte sezamová semínka nebo rozdrcené piniové oříšky, nastrouhejte sýr.

Po nalití polévky do talíře ozdobte houskou, semínky a posypejte sýrem.

Tip: na kolečka z rohlíků můžete dát strouhaný sýr a nechat krátce zapéct.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.8.2012 3:17| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist