Polévka z oranžové dýně se šlehačkou

Suroviny

velká dýně
1 ks
cibule
1 ks
smetana
2 PL
muškátový oříšek
sezamová semínka nebo piniové oříšky
osmažená houska
strouhaný sýr
sůl

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Dýni oloupejte a zbavte ji vláken a jader. Cibuli nakrájejte (nemusí být nadrobno) a dejte ji spolu s dýní vařit asi do 1,5 l osolené vody. Až bude dýně měkká, vše rovnou v hrnci ponorným mixerem rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu (může být i zakysaná), strouhněte muškátový oříšek.

Na pánvi opečte na sucho housku nakrájenou na kostičky (také lze nakrájet z rohlíků kolečka a ta dát pod gril). Opražte sezamová semínka nebo rozdrcené piniové oříšky, nastrouhejte sýr.

Po nalití polévky do talíře ozdobte houskou, semínky a posypejte sýrem.

Tip: na kolečka z rohlíků můžete dát strouhaný sýr a nechat krátce zapéct.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.8.2012 3:17| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist