Plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou

Suroviny

paprikových lusků
4 ks
mletého masa
200 g
cibule
1 ks
rýže
200 g
vajec
1 ks
hladké mouky
60 g
rajského protlaku
60 g
octa
1 ČL
vody nebo vývaru
350 ml
sůl, pepř
dle chuti
cukr
dle chuti
olej
dle potřeby
jíška na zahuštění
dle potřeby
trochu bílého zelí
dle potřeby

Postup přípravy:

Mleté maso okořeníme, přidáme rozmíchané vejce, nakrájenou cibuli, předem uvařenou rýži a důkladně promícháme. Paprikový lusk vykrojíme, vnitřky zbavíme semínek a naplníme připravenou směsí masa a rýže. Na části tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, podlijeme vodou nebo vývarem, ochutíme octem a krátce povaříme. Přidáme naplněný paprikový lusk a zvolna dusíme asi 1/2 hodiny, pak vyjmeme. Zbylý základ zahustíme světlou jíškou, pečlivě rozšleháme a vaříme za občasného promíchání alespoň 20 minut. Před ukončením omáčku přisladíme, podle potřeby dochutíme a přecedíme. Na talíř dáme pokrájené bílé zelí, na něj položíme papriku a přelijeme omáčkou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.1.2017 8:57| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist