Plněné zelné závitky na pivu se slaninou

Suroviny

zelné hlávky

1500 g

mletého masa

500 g

anglické slaniny

100 g

vejce

1 ks

cibule

1 ks

piva

2 dcl

nasekané petrželky

1 PL

kmín

dle chuti

sůl

dle chuti

majoránka

dle chuti

Postup přípravy:

Hlávku zelí postavíme košťálem dolů, odřízneme vršek hlávky a vydlabeme, aby stěny hlávky zůstaly silné tak 1 cm (vydlabané zelí použijeme třeba na salát). Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, petrželkou, vejcem, ochutíme kmínem, solí, majoránkou a utřeným česnekem. Směs promícháme a naplníme jí hlávku zelí. Potřeme olejem, poklademe plátky anglické slaniny, převážeme provázkem. Hlávku dáme do pekáče a pečeme v troubě asi 1 hodinu, během pečení přeléváme pivem. Upečenou hlávku necháme chvíli odpočinout, nakrájíme jako bábovku a podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme šťávou a dozdobíme nakrájenou slaninou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.3.2016 7:12| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist