Plněné pirohy se zelím

Suroviny

kysané zelí
500 g
slanina
30 g
cibule
1 ks
sůl, mletý pepř
1 špetka
polohrubá mouka
500 g
vejce
2 ks
voda, sůl
1 ks
slanina na omaštění
50 g

Postup přípravy:

Kysané zelí dáme vařit a přidáme k němu nakrájenou cibuli osmaženou na rozškvařené slanině. Na vál prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, podle potřeby vodu a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme tenkou placku, nakrájíme čtverce, naplníme je hustým uvařeným zelím bez vody a přehneme do tvaru trojúhelniku.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Okraje dobře přitiskneme, aby se při vaření neotevřely, a vkládáme do vařící osolené vody. Podle velikosti a síly těsta vaříme asi 5 minut. Hotové pirohy dáme do mísy, omastíme je rozpuštěnou slaninou a podáváme.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.1.2013 2:11| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist