Pečený losos s kaparovou omáčkou

peceny-losos-s-omackou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

losos bez kostí a kůže
4 porce
citrón
1 ks
máslo
2 PL
hladká mouka
1 PL
mléko
300 ml
kapary
2-3 PL
zakysaná smetana
2-3 PL
sůl, mletý bílý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Porce ryby osolte, opepřete, pokapejte citrónovou šťávou a nechte rozležet. Pak je naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, na každou porci položte kousíček másla a pečte 15-20 minut. Z druhé lžíce másla a hladké mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji mlékem, rozšlehejte metličkou a povařte velmi zvolna asi 10 minut. Vmíchejte jemně nasekané kapary, lžíci citronové šťávy, lžičku citronové kůry, dochuťte solí, pepřem. Nakonec vmíchejte do omáčky zakysanou smetanu a už nevařte. Porce masa rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte s různě upravenými bramborami a salátem.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist