Panenka s červeným zelím a jablky

panenka-s-cervenym-zelim-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

červené zelí
500 g
cukr
30 g
červená cibule
1 ks
sádlo
1 PL
červené víno
200-250 ml
jablko
2 ks
bílé drobné hroznové víno bez peciček
200 g
citrón
1 ks
vepřová papenka
1 ks
sůl, drcený barevný pepř
dle chuti
tymián
dle chuti
olej
2 PL

Postup přípravy:

Na sádle zpěňte nakrájenou cibuli, zasypte ji cukrem, promíchejte a nechte cukr zcela rozpustit. Přidejte nakrájené zelí, podlijte vínem, osolte a zvolna duste doměkka. Podle potřeby podlévejte, ale teprve tehdy, když je tekutina téměř vyvařená. Ke konci zelí zalijte citrónovou šťávou. Nakonec přidejte oloupaná na kostičky nakrájená jablka, omyté a otrhané hroznové víno, dobře promíchejte a společně krátce prohřejte. Mezitím panenku nakrájejte na tenké proužky, posypte je tymiánem, opepřete, potřete olejem a spleťte do copánků. Nechte je v chladu krátce rozležet, pak je z obou stran upečte na grilu nebo na pánvi stran a osolte. Maso podávejte k dušenému zelí s pečivem či různě upravenými bramborami.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.7.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist