Moravské zelí se špekem

Suroviny

kysaného zelí

4 hrsti

uzeného špeku nebo masa

150 g

menších brambor

2 ks

cibule

2 ks

sůl

dle chuti

cukr

dle chuti

kmín

dle chuti

Postup přípravy:

Zelí překrájíme, je-li příliš kyselé, tak ho propláchneme pomocí cedníku pod studenou tekoucí vodou. V hrnci vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu nebo uzené maso, přidáme na nadrobno pokrájenou cibuli, tu necháme zesklovatět. Přidáme cukr, ten necháme zkaramelizovat. Do základu přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory a dusíme dalších 10 minut. Zelí nakonec podle potřeby dosolíme, dosladíme, případně přidáme pár kapek octa.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2017 7:26| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist