Minutkový hovězí steak

Suroviny

svíčková nebo roštěnec

1 kg

olivový olej

10 PL

sůl a pepř

1 špetka

brambory

1/2 kg

Postup přípravy:

Z masa nakrájíme 4 porce po 250 g, maso opepříme zakápneme olejem a necháme v lednici odležet (ideální doba je 24 hodin). Steaky opékáme na pánvi s vysokým dnem, pánev nejprve rozpálíme, až pak vložíme steaky, které jsou pokapané olejem, jiný olej nepřiléváme. Opékáme z každé strany 3-4 minuty maso se rychle zatáhne a steak zůstane šťavnatý. Nakonec opečené maso osolíme, necháme 5 minut odpočinout mimo zdroj tepla. Nyní můžeme steaky servírovat, podáváme například s hranolkami a různými dresinky nebo omáčkami a to jak teplými, tak studenými.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.12.2014 8:14| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist