Masové kuličky s cibulkou

Suroviny

sůl
vývar
1/2
vejce
1 ks
máslo
50 g
cibule
150 g
smetana
rýže
40 g
pepř mletý
paprika mletá
rajčatový protlak
hovězí maso
500 g

Postup přípravy:

Maso semeleme, cibuli nakrájíme na drobno.Třetinu cibule přidáme do masa, dále přidáme rýži, sůl, pepř, vejce a vymícháme masové těsto.Vál posypeme moukou a masové těsto vypracujeme tak, aby se daly tvořit kuličky o průměru 3 – 4 cm.Vývar uvedeme do varu, vhodíme dovnitř zbývající dvě třetiny cibule a uvaříme ji téměř doměkka, pak do vývaru vsypeme koláčky a vaříme, dokud se vývar nezměmí v omáčku.

V pánvičce rozpálíme máslo, přidáme trochu mleté papriky a rajčatovvého protlaku, promícháme, vlijeme na koláčky, chvíli povaříme. Na talíři koláčky polijeme šťávou a smetanou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist