Lilek s paprikami a rajčaty

Suroviny

lilek
1 ks
menší cuketa
1 ks
bílá paprika
1-2 ks
žlutá paprika
1 ks
rajčata
3 ks
česnek
3 stroužky
cibule
1 ks
provensálské koření
rajčatová štáva
1/2 l
olivový olej
sůl

Postup přípravy:

Cibulku nakrájím nadrobno a dám orestovat na olivovém oleji – používám teflonovou hlubokou pánev wok. K cibulce přidám česnek nakrájený na tenké plátky a také se restuje. Lilek, cuketu, papriky, rajčata nakrájím nahrubo. Každý druh zeleniny osmahnu samostatně na pár kapkách oleje, ještě na pánvi osolím a prosypu provensálským kořením.

Zeleninu po orestování vyjmu a vkládám do mísy. Smaží se každý druh samostatně, aby se z ní neudělala kaše, každá musí mít jiný čas na lehké opečení. Podle potřeby doplním olivový olej. Když je všechna zeleninka hezky zasmahnutá vrátím ji zpět na pánev z mísy (proto je dobrá ta hluboká pánev – vše se tam dobře vejde)a zaleji asi tak 1/2 litrem rajčatové šťávy (francouzi dávají i bílé víno) a nechá se krátce podusit pod poklicí cca 15-20 minut.

Podává se s francouzskou bagetou, já si peču vlastní celozrnný chléb. Pokud chcete servírovat k obědu je ratatouillele skvělé k plátkům grilovaného masíčka – např. krůtí prsa a pár opečených nebo uvařených brambor. Když ratatouille zbyde je skvělé zastudena k snídani na opečený toast, nebo jej můžete servírovat hostům večer. Je výborné čerstvé, odležené druhý den ještě lepší.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.8.2011 9:39| autor: Viky17

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist