Lasagne se špenátem a sýrem

Suroviny

mletého masa
500 g
cibule
1 ks
olej, sůl, mletý pepř
koření na mleté maso
kečupu nebo rajského protlaku
1 dcl
(400 g) mraženého špenátu
1 balíček
olej
hladké mouky
3 PL
mléko
200-300 ml
sůl, mletý pepř
česneku
5 stroužků
másla
2 PL
mléka
600-700 ml
sůl, muškátový oříšek
tvrdého sýra
150-200 g
lasagní
15 ks
tvrdý sýr na posypání, olej na vymazání

Postup přípravy:

Masová směs: 500 g mletého masa, 2 cibule, olej, sůl, mletý pepř, koření na mleté maso, cca 1 dl kečupu nebo rajského protlaku

Špenát: 1 balíček (400 g) mraženého špenátu, 1 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, mléko (200 – 300 ml), sůl, mletý pepř, 5 stroužků česneku

Bešamel: 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 600 – 700 ml mléka, sůl, muškátový oříšek, 150 – 200 g tvrdého sýra

Dále: 15 lasagní, tvrdý sýr na posypání, olej na vymazání

Masová směs: na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme. Až zhnědne, osolíme, okořeníme, přidáme kečup nebo protlak, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 – 30 minut.
Špenát: na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme růžovou jíšku. Přidáme částečně rozmražený špenát, trochu mléka a povaříme. Podle potřeby můžeme přidat další mléko. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
Bešamel: máslo necháme rozpustit, přidáme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a uvaříme bešamel, mléko přidáváme podle potřeby. Osolíme, okořeníme a vmícháme strouhaný sýr.
Pekáček vytřeme olejem. Na dno dáme tenkou vrstvu bešamelu. Na bešamel rozložíme lasagne, na ně rozetřeme polovinu masové směsi a tu potřeme bešamelem. Další lasagne, přitlačíme a rozetřeme polovinu špenátu. Lasagne, zbytek masa, bešamel, lasagne, zbytek špenátu, lasagne, zbytek bešamelu, posypat strouhaným sýrem. Každou vrstvu lasagní dobře přitlačíme. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Po 30 minutách odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí povrchu.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.3.2011 10:08| autor: Lucinka4

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist