Lasagne se špenátem a sýrem

Suroviny

mletého masa
500 g
cibule
1 ks
olej, sůl, mletý pepř
koření na mleté maso
kečupu nebo rajského protlaku
1 dcl
(400 g) mraženého špenátu
1 balíček
olej
hladké mouky
3 PL
mléko
200-300 ml
sůl, mletý pepř
česneku
5 stroužků
másla
2 PL
mléka
600-700 ml
sůl, muškátový oříšek
tvrdého sýra
150-200 g
lasagní
15 ks
tvrdý sýr na posypání, olej na vymazání

Postup přípravy:

Masová směs: 500 g mletého masa, 2 cibule, olej, sůl, mletý pepř, koření na mleté maso, cca 1 dl kečupu nebo rajského protlaku

Špenát: 1 balíček (400 g) mraženého špenátu, 1 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, mléko (200 – 300 ml), sůl, mletý pepř, 5 stroužků česneku

Bešamel: 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 600 – 700 ml mléka, sůl, muškátový oříšek, 150 – 200 g tvrdého sýra

Dále: 15 lasagní, tvrdý sýr na posypání, olej na vymazání

Masová směs: na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme. Až zhnědne, osolíme, okořeníme, přidáme kečup nebo protlak, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 – 30 minut.
Špenát: na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme růžovou jíšku. Přidáme částečně rozmražený špenát, trochu mléka a povaříme. Podle potřeby můžeme přidat další mléko. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
Bešamel: máslo necháme rozpustit, přidáme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a uvaříme bešamel, mléko přidáváme podle potřeby. Osolíme, okořeníme a vmícháme strouhaný sýr.
Pekáček vytřeme olejem. Na dno dáme tenkou vrstvu bešamelu. Na bešamel rozložíme lasagne, na ně rozetřeme polovinu masové směsi a tu potřeme bešamelem. Další lasagne, přitlačíme a rozetřeme polovinu špenátu. Lasagne, zbytek masa, bešamel, lasagne, zbytek špenátu, lasagne, zbytek bešamelu, posypat strouhaným sýrem. Každou vrstvu lasagní dobře přitlačíme. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Po 30 minutách odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí povrchu.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.3.2011 10:08| autor: Lucinka4

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist