Lasagne s pórkem a červenou čočkou

Suroviny

lasagní
8 ks
pórku
500 g
masitých rajčat
2 ks
červené čočky
100 g
česneku
1 stroužek
rajského protlaku
2 PL
strouhaného sýra (nejlépe parmezán)
100 g
smetany ke šlehání
100 ml
oleje
2 PL
oregána
1 ČL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Vložte ho do rozpáleného oleje a osmahněte. Potom ho zalijte sklenicí vody, přidejte čočku a duste asi 20 minut (podle potřeby dolijte vodu). Do směsi vmíchejte prolisovaný česnek, rajský protlak a oregano, ochuťte solí a pepřem, podlijte vodou a ještě 5 minut vařte při mírné teplotě (směs by měla být téměř tekutá). Zapékací misku vytřete olejem a na dno rozetřete vrstvu čočkové směsi, poklaďte plátky rajčat a na ně rozložte lasagne, přelijte čočkovou směsí, poklaďte opět plátky rajčat a lasagnemi. Vrchní vrstvu tvoří čočková směs, kterou přelijte smetanou rozmíchanou se strouhaným sýrem. Formu vložte do předehřáté trouby a lasagne pečte 30 minut při 180 °C.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.1.2017 11:14

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist