Langoše se sýrem a česnekem

Suroviny

hladké mouky
1 kg
zakysaná smetana
1 ks
vejce
2 ks
mléka
1/4 l
droždí
50 g
sůl, tuk na smažení
sýr
česnek

Postup přípravy:

Zaděláme si kvásek. Tzn., že si ve vlažném mléce rozpustíme droždí, přidáme lžíci mouky a můžeme přidat i lžičku cukru. Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, do důlku rozklepneme vejce, zakysanou smetanu, sůl a vlijeme kvásek. Zaděláme tužší těsto, které necháme 20-30 minut kynout.

Těsto rozděláme na dílky, ze kterých vytvarujeme placky, smažíme ve vrstvě rozpáleného tuku z obou stran. Na hotové langoše můžeme dát utřený česnek, sýr, kečup, tatarskou omáčku anebo třeba cukr, povidla či skořici.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
štítky: vejce
19.8.2010 5:19

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist