Langoše se sýrem a česnekem

Suroviny

hladké mouky
1 kg
zakysaná smetana
1 ks
vejce
2 ks
mléka
1/4 l
droždí
50 g
sůl, tuk na smažení
sýr
česnek

Postup přípravy:

Zaděláme si kvásek. Tzn., že si ve vlažném mléce rozpustíme droždí, přidáme lžíci mouky a můžeme přidat i lžičku cukru. Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, do důlku rozklepneme vejce, zakysanou smetanu, sůl a vlijeme kvásek. Zaděláme tužší těsto, které necháme 20-30 minut kynout.

Těsto rozděláme na dílky, ze kterých vytvarujeme placky, smažíme ve vrstvě rozpáleného tuku z obou stran. Na hotové langoše můžeme dát utřený česnek, sýr, kečup, tatarskou omáčku anebo třeba cukr, povidla či skořici.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist