Lahodný hovězí houbový guláš

Suroviny

hovězí kližka

500 g

cibule

300 g

česnek

2 stroužky

hladká mouka

2 PL

vývar (stačí z kostky bujónu)

1/2 l

sůl

1 KL

mletý pepř

1 KL

mletá paprika

1 KL

houby

200 g

kečup (rajčatový protlak)

3 PL

worcestr

1 ČL

olej (sádlo)

3 PL

Postup přípravy:

Nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po všech stranách. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme trochu opražit. Potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek. Dusíme zvolna pod pokličkou až je maso měkké. Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar. Přidáme houby a společně necháme podusit.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.8.2015 12:40| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist