Labutě z lineckého těsta

Suroviny

hladká mouka

50 dkg

tuk

25 dkg

cukr

13 dkg

žloutky

2 ks

citrónová šťáva

vanilkový cukr

bílá čokoláda

marcipán nebo hmota Smartflex

máslový krém

Postup přípravy:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho zabalené v potravinářské folii přes noc v ledničce.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Poté vykrajujeme slzičky, které budeme potřebovat na vytvoření labutí. Na labuť budeme potřebovat 2 díly. Spodní díl bude celý, do horního na plechu opačným koncem formičky vykrojíme špičku. Pečeme na plechu dorůžova.

Krky labutí vytvoříme z marcipánu nebo modelovací hmoty Smartflex. Horní díl labutí namočíme v bílé čokoládě. Na slepení použijeme libovolný máslový krém.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.6.2011 4:54| autor: tereza1999

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist