Labutě z lineckého těsta

Suroviny

hladká mouka
50 dkg
tuk
25 dkg
cukr
13 dkg
žloutky
2 ks
citrónová šťáva
vanilkový cukr
bílá čokoláda
marcipán nebo hmota Smartflex
máslový krém

Postup přípravy:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho zabalené v potravinářské folii přes noc v ledničce.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Poté vykrajujeme slzičky, které budeme potřebovat na vytvoření labutí. Na labuť budeme potřebovat 2 díly. Spodní díl bude celý, do horního na plechu opačným koncem formičky vykrojíme špičku. Pečeme na plechu dorůžova.

Krky labutí vytvoříme z marcipánu nebo modelovací hmoty Smartflex. Horní díl labutí namočíme v bílé čokoládě. Na slepení použijeme libovolný máslový krém.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.6.2011 4:54| autor: tereza1999

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist