Sádlo nakrájejte na kostičky, přidejte kmín, malinko podlijte vodou a vyškvařte dozlatova. Sádlo slijte, škvarečky nechte na papírovém ubrousku odsát tuk a osolte. Mouku prosejte do mísy. V mléce rozmíchejte droždí a cukr a nechte vzejít kvásek. Pak ho nalijte k mouce, přidejte krupici, sůl a vypracujte spíš tužší těsto. Nechte ho nakynout, prohněťte, vyválejte a nakájejte na čtverečky. Na každý dejte trochu škvarků a zabalte knedlíky. Nechte je trochu nakynout a uvařte ve vroucí osolené vodě. Vyjměte je a natrhněte. Mezitím zelí sceďte. Na sádle nechte zesklovatět nakájenou cibuli, přidejte kmín, cukr, lehce zpěňte, až se cukr rozpustí. Vmíchejte jablka nakrájená na kostičky politá citrónovou šťávou a minutku poduste. Přidejte odkapané zelí a nakrájenou cibulku a již jen prohřejte. Podle chuti osolte. Knedlíky rozložte na talíře, přidejte zelí a polijte osmahnutou cibulkou nebo slaninou.