Kynuté knedlíky se škvarky a zelím

Suroviny

syrového vepřového sádla
500 g
kmínu
1 špetka
hrubé mouky
250 g
krupice
250 g
droždí
20 g
cukru
1,5 PL
mléka
250 ml
soli
1/2 ČL
sterilovaného červeného zelí
750 ml
jablek
2 ks
naťové cibulky
1 ks
citrónu
1 ks
cibule
1 ks
sádla
1 PL
kmín
dle chuti

Postup přípravy:

Škvarky: 500 g syrového vepřového sádla, špetka kmínu

Knedlíky: 250 g hrubé mouky, 250 g krupice, 20 g droždí, lžička cukru, 250 ml mléka, půl lžičky soli

Zelí: 750 ml sklenice sterilovaného červeného zelí, lžíce cukru, 2 jablka, naťová cibulka, kmín, sůl, lžíce sádla, cibule, citrón

Sádlo nakrájejte na kostičky, přidejte kmín, malinko podlijte vodou a vyškvařte dozlatova. Sádlo slijte, škvarečky nechte na papírovém ubrousku odsát tuk a osolte. Mouku prosejte do mísy. V mléce rozmíchejte droždí a cukr a nechte vzejít kvásek. Pak ho nalijte k mouce, přidejte krupici, sůl a vypracujte spíš tužší těsto. Nechte ho nakynout, prohněťte, vyválejte a nakájejte na čtverečky. Na každý dejte trochu škvarků a zabalte knedlíky. Nechte je trochu nakynout a uvařte ve vroucí osolené vodě. Vyjměte je a natrhněte. Mezitím zelí sceďte. Na sádle nechte zesklovatět nakájenou cibuli, přidejte kmín, cukr, lehce zpěňte, až se cukr rozpustí. Vmíchejte jablka nakrájená na kostičky politá citrónovou šťávou a minutku poduste. Přidejte odkapané zelí a nakrájenou cibulku a již jen prohřejte. Podle chuti osolte. Knedlíky rozložte na talíře, přidejte zelí a polijte osmahnutou cibulkou nebo slaninou.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2016 4:21

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist