Kuře po kreolsku s omáčkou a bazalkou

Suroviny

kuře
1 ks
másla
100 g
sůl
rajčat nebo rajského protlaku
500 g
cibule
1 ks
česneku
1 stroužek
sušené bazalky
1 ČL
majoránky
1/2 ČL
cukru
1 ČL
paprikový lusk
bílého vína
2 dcl
olivového oleje
1 dcl
sůl, pepř, tabasco

Postup přípravy:

Omáčka: 500 g rajčat nebo rajského protlaku,cibule, stroužek česneku, lžička sušené bazalky, 1/2 lžičky majoránky, lžička cukru, paprikový lusk, 2 dl bílého vína, sůl, pepř, tabasco, 1 dl olivového oleje

Kuře osolíme, upečeme v troubě na másle a naporcujeme.

Rajčata nebo protlak v horkém oleji osmahneme s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a ostatními přísadami, uděláme omáčku, necháme chvíli odležet a nalijeme na porce kuřete.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist