Kuře na zázvoru s játrovou nádivkou a rýží

Suroviny

kuře
1 ks
slaniny
80 g
sůl, zázvor
udušené rýže
2 šálky
játrové zavářky
100 g
cibule
1 ks
vejce
1 ks
petrželka

Postup přípravy:

Nádivka: 2 šálky udušené rýže, 100 g játrové zavářky, 1 cibule, 1 vejce, petrželka

Očistěné, připravené kuře uvnitř i zevně osolíme a potřeme zázvorem. Naplníme připravenou nádivkou, břišní otvor zašijeme a kuře opékáme na polovině nakrájené a rozškvařené slaniny. Hned také podlijeme a dusíme jen asi 10 minut po obou stranách a pak dáme do trouby péci. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem z drůbků.

NÁDIVKA: Do předem udušené rýže zamícháme játrovou zavářku a zbsytek nakrájené a rozškvařené slaniny, nadrobno nakrájenou cibuli a celé vejce.

Nakonec zamícháme i nadrobno nakrájenou petrželku. Podle potřeby dosolíme.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist