Kuře na žampionech s kari

Suroviny

kuřecí prsa
600 g
sůl
dle chuti
pepř
dle chuti
pórek
2 ks
hladká mouka
1 PL
olej
1 PL
mrkev
2 ks
žampiony
250 g
kari
dle chuti
vývar
350 ml
cibule
1 ks
jedlý škrob
1 ČL
kysaná smetana
125 g
pažitka
1 PL

Postup přípravy:

Kuřecí prsíčka osolíme a ochutíme pepřem a kari. Maso obalíme v mouce, oklepeme přebytek a 3 minuty opékáme, poté vyjmeme.

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Očistíme zeleninu, nakrájíme pórek na kolečka, mrkev na plátky, žampiony na čtvrtiny nebo plátky. Všechno opékáme s cibulí asi 3 minuty. Zalijeme vývarem, necháme přejít varem a 5 minut vaříme.

Smícháme škrob s trochou studené vody a necháme přejít varem. Přidáme maso a kysanou smetanu, povaříme na mírním ohni, osolíme, opepříme a přidáme kari. Vmícháme pažitku a ozdobíme bylinkami. Servírujeme s rýží.

 

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist