Kuře na žampionech s kari

Suroviny

kuřecí prsa
600 g
sůl
dle chuti
pepř
dle chuti
pórek
2 ks
hladká mouka
1 PL
olej
1 PL
mrkev
2 ks
žampiony
250 g
kari
dle chuti
vývar
350 ml
cibule
1 ks
jedlý škrob
1 ČL
kysaná smetana
125 g
pažitka
1 PL

Postup přípravy:

Kuřecí prsíčka osolíme a ochutíme pepřem a kari. Maso obalíme v mouce, oklepeme přebytek a 3 minuty opékáme, poté vyjmeme.

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Očistíme zeleninu, nakrájíme pórek na kolečka, mrkev na plátky, žampiony na čtvrtiny nebo plátky. Všechno opékáme s cibulí asi 3 minuty. Zalijeme vývarem, necháme přejít varem a 5 minut vaříme.

Smícháme škrob s trochou studené vody a necháme přejít varem. Přidáme maso a kysanou smetanu, povaříme na mírním ohni, osolíme, opepříme a přidáme kari. Vmícháme pažitku a ozdobíme bylinkami. Servírujeme s rýží.

 

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist