Krtkův dort se stracciatelovým krémem na plechu

Suroviny

hladká mouka
320 g
cukr
4 PL
vejce
3 ks
kakao
3 PL
olej
200 ml
mléko
450 ml
prášek do pečiva
1 ks
tvaroh
250 g
zakysaná smetana
2 ks
smetana ke šlehání
250 ml
čokoláda na vaření
100 g
vanilkový cukr
1 ks
uvařený pudink ( vanilkový )
2,5 ks
banán
4 ks

Postup přípravy:

Těsto: 320 g hladké mouky, 180 g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200 ml oleje, 200 ml mléka, 1 prášek do pečiva

Krém: 250 g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400 g), 250 ml smetany ke šlehání, 100 g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr, uvařený pudink, 4 banány

Pudink: 250 ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.

Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sních z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Stracciatelový krém:
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.

Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta (dala jsem jen trochu, zbytek mi totiž zbaštili chlapáci než jsem dodělala krém). A je hotovo…už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu (já měla jen na chodbě, kde se netopí).

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.6.2012 10:57| autor: zuzana88

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist