Křenová omáčka

Suroviny

mléko

250 ml

smetana na vaření

1 balení

vroucí voda nebo vlastní vývar

500 ml

bujón ( rozpuštěná ve vroucí vodě, pokud nemáme vývar)

1 kostka

větší cibule

1 ks

křen (podle dětí)

100-200 g

mouka na zahuštění

3-4 PL

máslo

200 g

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Rozpustíme si máslo v hrnci nebo na pánvi a zesklovatíme cibulku. Když je krásně zlatavá, zasypeme hladkou moukou. Orestujeme, vytvoříme jíšku, kterou zalijeme vroucí vodou a přidáme kostku bujónu nebo zbylého vývaru. Když nemáme, tak nevadí. Dolijeme mlékem a vaříme 20 minut. Ztlumíme plamen a zjemníme smetanou. Přidáme čerstvě nastrouhaný křen a krátce provaříme, aby se ingredience spojily. Dochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme talíř s čerstvými plátky uzeného masa s houskovými knedlíky. Tak nejlíp vynikne chuť omáčky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist