Křenová omáčka

Suroviny

mléko
250 ml
smetana na vaření
1 balení
vroucí voda nebo vlastní vývar
500 ml
bujón ( rozpuštěná ve vroucí vodě, pokud nemáme vývar)
1 kostka
větší cibule
1 ks
křen (podle dětí)
100-200 g
mouka na zahuštění
3-4 PL
máslo
200 g
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Rozpustíme si máslo v hrnci nebo na pánvi a zesklovatíme cibulku. Když je krásně zlatavá, zasypeme hladkou moukou. Orestujeme, vytvoříme jíšku, kterou zalijeme vroucí vodou a přidáme kostku bujónu nebo zbylého vývaru. Když nemáme, tak nevadí. Dolijeme mlékem a vaříme 20 minut. Ztlumíme plamen a zjemníme smetanou. Přidáme čerstvě nastrouhaný křen a krátce provaříme, aby se ingredience spojily. Dochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme talíř s čerstvými plátky uzeného masa s houskovými knedlíky. Tak nejlíp vynikne chuť omáčky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist