Kopřivová polévka

Suroviny

mladá kopřiva
dle libosti
tuk
2 PL
střední cibule
1 ks
hladká mouka
1 ČL
sůl a pepř
dle chuti
česnek
dle chuti
mléko
1/2 l
vejce
1-2 ks
brambora
č ks

Postup přípravy:

Kopřivy umyjeme a cca 5 minut povaříme (vody dáme tolik, aby kopřivy byly ponořené), necháme vychladnout a i s vodou rozmixujeme. Na tuku si osmahneme „dosklovata“ cibuli, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Podlijeme cca 3/4 l studené vody, přidáme na kostičky nakrájené brambory a 10 minut povaříme. Potom přidáme rozmixované kopřivy, sůl, pepř, česnek a vše vaříme, až brambory změknou. Nyní přidáme mléko a znovu polévku přivedeme do varu, nakonec do polévky „rozkvedláme“ vejce.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2013 9:48| autor: Jana Večeřová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist