Kompot z čerstvých malin

Suroviny

cukr krupice
400 g
voda
4 l
sůl
60 g
maliny
230 dkg
kyselina citrónová
1 špetka

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Pokud chceme maliny kompotovat, vybíráme pouze velké a pevné plody. Maliny odstopkujeme a opatrně opláchneme ve vodě. Pak je necháme okapat a naplníme do sklenic.

Cukerný roztok připravíme ve větším hrnci, kde přivedeme vodu k varu, přimícháme cukr, špetku kyseliny citronové a vaříme, dokud se cukr nerozpustí.

Maliny opatrně naplníme do sklenic a zaléváme připraveným horkým cukerným roztokem. Uzavřené sklenice sterilujeme nejlépe v zavařovacím hrnci 15 minut při 85 °C.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.3.2012 7:40| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist