Zavařené karamelové broskve s rumem

Suroviny

broskve

4 kg

krupicový cukr

1 kg

pektogel

1 balíček

rum

2 dcl

voda

4 l

Postup přípravy:

Asi 750 g cukru nasypeme do většího hrnce a na mírném ohni necháme zkaramelizovat, jakmile začne tát, mícháme vařečkou. K tekutému karamelu přilijeme vroucí vodu, přidáme zbytek cukru a vaříme dále, dokud se cukr nerozpustí. Do vypařených sklenic na dno každé nasypeme lžičku pektogelu, 3 lžíce rumu a narovnáme oloupané a pokrájené broskve. Obsah sklenic zalijeme vlažným karamelovým nálevem a zavařujeme 40 minut při 80 °C.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.7.2015 5:25| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist