Koláč Bostrenco

Suroviny

rýže
500 g
mléko
1 l
cukr
300 g
nastrouhaná kůra z citronu
nastrouhaná kůra z pomeranče
strouhanka
300 g
hrozinky
200 g
rum
60 ml
espresso káva
6 hrnků
sušených fíků
150 g
kukuřičná moučka
150 g
kakao
200 g
olivový olej
2 PL
na kostičky nakrájené hrušky
1 kg
na kostičky nakrájené jablka
kg
cukr na posypání

Postup přípravy:

Uvařit rýži v trochu osolené vodě do měkka. Vložit ostatní ingredience do kastrolu a vařit je za stálého míchání po několik minut. Potom zamíchat dovnitř rýži. Je-li směs příliš suchá, tak přidat trochu vlažného mléka. 

Vložit směs do máslem vymazané dortové formy na pružinu a péct v předehřáté troubě na nižší teplotu po 1 hodinu.

Vyjmout z formy na servírovací mísu a před podáváním pocukrovat mletým cukrem.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist