Koláč Bostrenco

Suroviny

rýže
500 g
mléko
1 l
cukr
300 g
nastrouhaná kůra z citronu
nastrouhaná kůra z pomeranče
strouhanka
300 g
hrozinky
200 g
rum
60 ml
espresso káva
6 hrnků
sušených fíků
150 g
kukuřičná moučka
150 g
kakao
200 g
olivový olej
2 PL
na kostičky nakrájené hrušky
1 kg
na kostičky nakrájené jablka
kg
cukr na posypání

Postup přípravy:

Uvařit rýži v trochu osolené vodě do měkka. Vložit ostatní ingredience do kastrolu a vařit je za stálého míchání po několik minut. Potom zamíchat dovnitř rýži. Je-li směs příliš suchá, tak přidat trochu vlažného mléka. 

Vložit směs do máslem vymazané dortové formy na pružinu a péct v předehřáté troubě na nižší teplotu po 1 hodinu.

Vyjmout z formy na servírovací mísu a před podáváním pocukrovat mletým cukrem.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist