Knedlíky se švestkami z odpalovaného těsta s mákem

Suroviny

hrubá mouka
350 g
máslo
150 g
mléko
500 ml
švestka
20 ks
vejce
2 ks
moučkový cukr
2 PL
voda
2 l
mák
2 PL
sůl
1 KL

Postup přípravy:

Do hrnce se silným dnem nalijeme mléko, přidáme tuk a osolíme, přivedeme k varu a když se směs začne vařit, odpalujeme těsto (za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, mícháme), dokud se nepřestane lepit na vařečku. Dáme směs vychladnout a pak přidáme dvě vejce, řádně prohněteme, necháme v lednici odpočinout. Vytvoříme z těsta váleček, z něhož vykrajujeme špalíčky, které rozmáčkneme v dlani tak, aby vznikla placka, do které zabalíme vypeckovanou švestku, jejíž vnitřek jsme pocukrovali. Knedlíky zavařujeme v osolené vodě 5-8 minut. Na talíři sypeme mletým mákem, který jsme smíchali s moučkovým cukrem, přeléváme máslem.

Hodnocení

5  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.8.2015 12:14| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist